Aitiorannan Kossi Kongur
(suukko kuningas)
FIN58612/08
AB-lonkat, 0-kyynärät, 0-polvet, sydän ok, silmät ok

s.19.11.2008

Kössi on isänsä pienempi versio ja siten todella hurmaava otus. Kössi on todellakin isänsä poika, kun jo 5kk iässä oli nartun selässä yrittämässä pentuja maailmaan... Onneksi Ansku-jämtti oli vielä silloin liian iso

8/2011
7/20101-vuotiaana
6/2009Alle 4 kk7 vk
5 vk3 vk

Näyttelyt:

Kokkola erikoisnäyttely 7.6.2014, Susanne Wendell, AVO ERI
Erittäin hyvä tyyppi, oikeat mittasuhteet. Oikea muotoinen pää. Hyvät silmät ja korvat. Hyvä kaula ja selkä sekä häntä. Hieman lyhyt rintakehä. Erinomainen raajojen luusto ja kulmaukset. Oikea karvanlaatu, mutta tänään ei näyttelykunnossa. Liikkuu hyvin. Kaksoiskannukset.
Isokyrö 3.8.2013, Susanne Wendell, AVO ERI1 SA PU2 SERT
Erinomainen tyyppi. Hyvä koko. Hyvä urosleima. Voimakas uroksen pää. Kauniit silmät. Oikea purenta. Hyvä pigmentti. Hieman leveälle asettuneet korvat. Hyvä kaula. Vahva selkä. Hyvä häntä. Vahva runko. Hyvät oikein kulmautuneet raajat. Liikkuu hyvin. On kannukset.
Kokkola 7.7.2012, Eija Lehtimäki, AVO H
Mittasuhteiltaan hieman lyhyt uros, jolla oikean muotoinen pää. Hyvä pigmentti. Hieman lyhyt rintakehä ja nouseva vatsalinja. Oikea-asentoinen häntä. Riittävät kulmaukset. Takaraajat ulkokierteiset. Koiran tulisi olla kauttaaltaan tiiviimpi. Hyvä karvan laatu. Reipas luonne.
Tuuri 10.6.2012, Mari Lackman, AVO EH1
3-vuotias. Punavalkoinen. Rungon mittasuhteet oikeat. Hieman matalaraajainen vaikutelma. Oikeapiirteinen pää, tummat silmät. Kokoon sopiva raajaluuston vahvuus ja hyvät kulmaukset. Karvapeite laadultaan oikea, mutta ei tänään parhaimmillaan. Liikkuu sivusta hyvällä askelpituudella, edestakaisliikkeissä ahtauta. Sukupuolileima saisi olla selvmepi.
Siikajoki 13.87.2011, Paavo Mattila, AVO H
Mittasuhteiltaan hyvä uros. Hyvä pää. saisi kantaa korvansa paremmin. Hyvä kaula. Hieman kevyt runko. Hyvät raajat. Hyvä karvapeite ja häntä. Hieman töpöttävät liikkeet. Miellyttävä käytös.
Saarijärvi 6.8.2011, Pekka Teini, AVO EH
Mittasuhteiltaan lyhyehkö, mutta tyypiltään erittäin hyvä uros. Hyvät pään linjat. Hyvin sijoittuneet ja oikean kokoiset korvat. Hyvä kaula. Lyhyehkö rintakehä ja vatsalinja nousee. Lanneosa saisi olla voimakkaampi. Tasapainoiset kulmaukset rajoissa. Kaksoiskannukset.
Liminka 15.7.2011, Heidi Kirschbichler, Itävalta, AVO EH
Keskikokoinen. Oikea purenta. Tummat silmät. Oikeat korvat. Hyvä etuosa. Tarpeeksi rintakehää. Tarpeeksi driveä liikkeessä. Ala-asentoinen häntä. Tarpeeksi turkkia. Saisi olla enemmän substanssia.

Äänekoski 14.5.2011, Susanne Wendell, AVO ERI1 SA PU2 VASERT
Erinomaista tyyppiä oleva uros, jolla oikeat mittasuhteet. Hyvä pää ja ylälinja. Hyvä raajojen luusto ja kulmaukset. Oikea karvanlaatu. Hyvät kannukset. Liikkuu hyvin.
Vaasa 9.4.2011, Paavo Mattila, AVO H
Hyväntyyppinen uros. Saisi esiintyä ryhdikkäämmin. Kaunisilmeinen pää. Hieman lyhyt runko. Kaula voisi olla pidempi. Hyvät raajat. Hyvälaatuinen turkki. Saisi kantaa häntäänsä paremmin ja liikkua reippaammin. Hieman vaisu luonne.
Ylivieska 18.7.2010, Manuel Loureiro Borges, Portugali, NUO ERI1 PU2 VASERT VARACA
Hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula ja ylälinja. Hyvä turkki. Etuosa saisi olla suorempi. Tarpeeksi luustoa. Hyvä rintakehä. Hyvin kulmautunut. Hyvä luonne.
Iisalmi 2.8.2009, Petru Muntean, Romania, PEN1 KP ROP-pentu
8 kuukautta vanha. Hyvä tyyppi. Erinomainen pää. Oikea purenta. Kompakti runko. Rikas sisältö. Oikeat kulmaukset. Hyvä turkki ja kulmaukset. Hyvä liike.
Kannus 9.5.2009 pentunäyttely, PEN1 KP ROP-pentu
Erinomainen tyyppi, koko ja mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Erinomainen pigmentti. Hyvät kulmaukset edessä ja takana. Hieman lyhyt rintakehä. Kaunis karva. Liikkuu erittäin hyvin silloin kun malttaa. Super-iloinen pentu. Kaksoiskannukset takaraajoissa.