FI MVA Aitiorannan Rysjottur Raudhetta
(myrskyinen Punahilkka)
FI20555/16
A-lonkat, 0-polvet, silmät ok

s.22.2.2016 - k.21.12.2023

Hilu oli luonteeltaan hyvin herttainen ja rauhallinen. Tyttönen on H-pentueen emä.

5/20179/20169/20164 kk10 vk6 vk3 vk

Näyttelyt:

Oulainen erikoisnäyttely 17.7.2021, Reino Korpela, VAL ERI
Sopiva koko, hyvät mittasuhteet. Kaunislinjainen pää. Sopiva rintakehän tilavuus, hyvä takaosa. Sopiva raajaluusto, hyvät kulmaukset. Ulkonevat kyynärpäät. Oikea karvanlaatu. Esiintyy tänään hieman pidättyvästi. Pennutuksen jälkeen yleiskunto ei vielä palautunut ja häiritsee kokonaiskuvaa.

Raahe 5.8.2018, Maija Mäkinen, AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP
Iloisesti esiintyvä narttu, jolla selvä sukupuolileima  ja hyvät mittasuhteet. Kevytpiirteinen nartun pää ja kaunis ilme. Käyttää hyvin korviaan. Keskiruskeat hyvänmalliset silmät. Oikea purenta, mutta leuat ja kuono voisi olla hieman voimakkaammat. Hyvä kaula. Tasapainoiset kohtuulliset kulmaukset. Hyvä, tilava runko, vahva selkä. Hyvä häntä, sopiva luusto. Toisessa takajalassa kaksoiskannus, toisessa vain yksi kynnellinen. Hyvä karva. Liikkuu tasapainoisesti. Viehättävä käytös.

Ylivieska 21.7.2018, Asta Maria Gudbergsdottir, Islanti, AVO EH2
Hyvä koko ja muoto. Feminiininen narttu. Toivoisin vahvemman kuonon. Oikea purenta. Hyvät silmät. Hyväasentoiset korvat. Hyvä kaula ja ylälinja. Häntä voisi olla ylemmäs kiinnittynyt. Hyvä olkapää, hieman suora käsivarsi. Etuosa voisi olla enemmän alla. Oikea turkin laatu. Liikkuu hyvin sivulta, hieman ahtaasti takaa. Hyvä luonne.

Kempele erikoisnäyttely 9.6.2018, Agnete Staunsholt Nilsson, Tanska, AVO EH1
2-vuotias. Erittäin hyvä tyyppi. Hyvä koko. Feminiininen. Oikea purenta. Hyvä pigmentti. Kauniit tummat silmät. Oikat korvat. Hyvä kallo ja otsapenger. Toivoisin täyteläisemmän kuonon. Hyvä niska ja ylälinja. Rintakehä saisi olla syvempi. Lyhyt lanne. Oikea lantio. Suorat raajat. Hyvät tassut. Kaksoiskannus vain toisessa. Oikea häntä. Yhdensuuntaiset liikkeet. Hyvä edestä. Hyvät värit, mutta hieman lyhytkarvainen. Hyvä luonne, mutta hyötyisi kehätreenistä.

Rautio 7.4.2018, Jussi Liimatainen, AVO ERI1 SA PN1 SERT ROP
Erinomainen tyyppi ja mittasuhteet. Kaunis päänmalli. Hyvät silmät. Saisi käyttää korviaan paremmin. Hyvä kaula ja ylälinja. Niukat etukulmaukset. Sopiva runko ja luusto. Hyvä takaosa ja häntä. Hyvä karva. Etuliike voisi olla vakaampi.

Raahe 27.1.2018, Markku Kipinä, NUO EH1
Hyvä koko. Riittävä luusto. Lupaava kallo, mutta kuono-osa saisi olla täyteläisempi. Hyvät korvat, silmät, pigmentti ja purenta. Etuasentoiset lavat. Niukahko polvi. Vielä löysä etuosa. Askellus saa vahvistua ja tasapainoittua. Miellyttävä luonne. Häntä ok.

Yppäri 26.8.2017, Hannu Talvi, NUO ERI1 SA PN1 SERT VSP
Kellanpunainen vaalennoksin. Ihannekoko ja mittasuhteet. Riittävän voimakas pää. Kantaa korviaan mielellään alhaalla. Hyvä tasapainoinen runko ja raajojen asento. Karkea peitinkarva. Hyvä luonne ja liikunta.

Haapajärvi 17.6.2017, Pekka Teini, JUN ERI1
Melko lupaava nuori narttu, joka saa vielä vahvistua. Vielä kovin kevyt kuono-osa. Kaulassa hyvä pituus. Hyvä ylälinja. Kovin löysät kyynärpäät, mikä näkyy myös liikkeessä. Hyvä takaosa ja hännän asento. Kevyet liikkeet.