Surtsey's Yra  A/A     Kasvattaja: Ulrikke & Wilfred Olsen, Tanska
ER18648/07 & DK18014/2006

synt. 7.9.2006

9 kk - 6/075/071/0712/0611/06

Yran hankinta ei ollut ihan suunnitelmien mukainen. Aluksi piti saada uros Saksasta, mutta se pentue epäonnistui urosten osalta. Seuraavaksi käännyin siten Tanskaan ja jälleen yritin urosta, mutta niitä ei riittänyt, joten sitten halusin jo nartun, kun se kerran oli saatavilla. Yran isä on hyvin tomera tapaus, jonka olen livenäkin tavannut ja ihastunut. Yran emä on isänemän puolelta harvinaista sukulinjaa, jota ei Suomessa ole ja Yran Steinunn-mummo on ihastuttanut tavatessa niin ulkoisesti kuin luonteensakin puolesta. Yra on luonteeltaan aika vilkas - kahta sekuntia ei ole havaittu pysyvän paikallaan. Yralla on A-lonkat, 0-kyynärät, 0-polvet, sydän ok (10/07) ja silmät ok (11/07).

isä: Geysir's Doni (B)

 emä: Bibi fra Bjarkarlundi (B)

DK CH
Geysir's Doni
AB, silmät ok
Darri B1 Klöverhus Lubbi B1 DK CH Snorri A
Solfari's Erla D
Skovridergaardens Sigga A2 Skovridergaardens Laxi B
Skovriderhgaardens Heidi B1
DK CH Prud C1 DK CH Geitir Goli B1 INT&DK CH Njall B
INT&DK CH Loa fra Olafsvöllum A
DK CH Geitir Kella B2 INT&DK CH Njall B
Geitir Blesa C
DK CH
Bibi fra Bjarkarlundi
AB, silmät ok
A-Vitus fra Himnabaer B2, silmät ok Jaki fra Thyturstadir B, silmät ok Skovridergaardens Huginn B
NL CH Dufa fra Thyturstadir B
Solveig Vom Hof Krottenbach Askur Vom Quellenstein
Litla Vom Steinhorst
Steinunn fra Thyturstadir B1, distichiasis Farandi B, silmät ok Agnar fra Thyturstadir B
Muska fra Thyturstadir B
NL CH Dufa fra Thyturstadir B, silmät ok Taco fra Thyturstadir A
Cilia v Hartenberg

Yran näyttelyt:

Kiuruvesi 19.4.2008, Harry Tast, NUO EH1
Hyvin kaunis ilmeinen, iloisesti esiintyvä nuori narttu. Mittasuhteet oikeat päässä ja rungossa. Hyvä raajarakenne ja tiiviit käpälät. Ei parhaassa turkissa. Takaliike jää voimattomaksi. Hännän kaari liian avoin.
Kuopio 5.8.2007, Tomas Rohlin, Tanska, JUN H
Melkein 11 kuukautta. Erittäin hyvä pää ja ilme. Tummat silmät. Erinomaiset korvat. Hyvät rungon mittasuhteet, mutta vielä kovin pentumainen. Tarpeeksi luustoa. Hyvä rinta ikäisekseen. Toivoisin paremmat kulmaukset eteen, hyvät takana. Häntä saisi asettua ylemmäs ja kiertyä enemmän. Vain yksi kannus vasemmalla puolen, oikein oikealla. Hyvä pentuturkki. Liikkuu tarpeeksi hyvin sivulta, toivoisin enemmän mittaa askeleelle, hyvä liike takana, tarvitsee vakiintua edestä. Erinomainen luonne.
Järvenpää 21.7.2007, Tuula Savolainen, JUN EH4
Koko 41 cm. N 10 kk nuori narttu. Hyvät mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Vielä hieman kapea pää. Tummat silmät. Oikean kokoiset, hieman teräväkärkiset korvat. Ikäisekseen hyvä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Hieman suorat ranteet. Etuliikkeissä vielä hieman löysyyttä, sivuliikkeissä hyvä askelpituus. Häntä voisi laskeutua paremmin selälle liikkeessä. Hyvä karvanlaatu. Tarvitsee aikaa.
Kangasniemi 9.6.2007, Hannu Talvi, JUN ERI1 PN1 SERT VSP
Kellanpunainen. Hyvin kehittynyt. Kaunisilmeinen pää. Sopivan täyteläinen runko. Hyvä asentoiset raajat. Miellyttävä luonne ja liike.
Tuuri 3.5.2007, Eija Lehtimäki, PEN1 KP ROP-pentu
Hyvin kehittynyt narttupentu, joka mittasuhteiltaan aavistuksen lyhyt. Kaunisilmeinen pää. Hyvä runko ja raajat. Hieman lyhyt häntä, joka saisi kiertyä selälle paremmin. Liikkuu hyvin sivulta, kovin löysästi edestä. Miellyttävä luonne.
Leppävirta 5.5.2007, Hannu Talvi, PEN1
Kellanpunainen, tumma kuonomaski. Hyvä koko. Kaunis pää. Riittävän pitkä ja pyöreä runko. Hyvä asentoiset raajat. Vielä pentumainen turkki. Kaipaa kehätottumusta.
Pihtipudas 15.4.2007, Maija Mäkinen, PEN1 KP ROP-pentu
Feminiininen narttupentu, jolla hyvät rungon mittasuhteet. Kaunis ilmeinen pää. Hyvä asentoiset korvat. Hyvät silmät. Hyvä purenta. Tasapainoiset kulmaukset. Ikäisekseen hyvä runko. Hyvä luusto ja käpälät. Takana yksi kaksoiskannus, toinen ykkönen kahdella kynnellä. Hyvä häntä. Hyvä pentuturkki. Vapaat liikkeet. Tarvitsee kehätotutusta esittääkseen itsensä edukseen. Ystävällinen.