O-pentue

s.6.10.2007

4 urosta: Olaf Tjaldsson, Oli Oddburi Otti Ofeigur & Otur Orravidir
1 narttu: Otta Olafssura
O-pentue sekä adoptoidut pennut 11.11.

Ketunsaran Tjaldur Arrodi "Sakke"
A-lonkat, 0-kyynärpäät, 0-polvet, silmät ja sydän ok
FI MVA Westmanna's Trölli Hrafnafloki
A-lonkat, 0-kyynärpäät, 0/1-polvet, sydän ja silmät ok. Lte1

Ishundur's Huni
B-lonkat, silmät ok. UHM
Westmanna's Ylfa Stina
B-lonkat, silmät ok
INT MVA LVV-06 Punapihlajan Alma Fenjudtr
A-lonkat, 0-kyynärpäät, 0-polvet, silmät, kilpirauhaset ja sydän ok. Lte-
FIN MVA JV-03 PMV-05 EUV-06 Tunturiketun Ralli
B-lonkat, 0-polvet, silmät & kilpirauhaset ok. Lte1 (+95lk)
FIN MVA Tuulenpuuskan Fenja
A-lonkat, 0-polvet, silmät & sydän ok. Lte1 (+175lv)
FI MVA Aitiorannan Öggva-Aska "Saga"
A-lonkat, 0-kyynärpäät, 0-polvet, silmät, kilpirauhaset ja sydän ok. Lte1 (+140lk)
Ymir Chaou v Liangtsou
B1-lonkat, 1-polvet, silmät, kilpirauhaset ja sydän ok. Lte1
Bris vom Pöttgesberg
A-lonkat
Krafla
B1-lonkat, silmät ok
FIN MVA Gerplu-Assa
B-lonkat, 0-polvet, silmät, kilpirauhaset ja sydän ok. Lte0
Yrar-Akkur
*-lonkat, silmät ok
Stjörnu-Frida
*-lonkat

Kun sopiva tilaisuus tulee, niin sitä ei voi päästää lipsahtamaan ohi: mustia ei koskaan voi olla liikaa! Sagan ensimmäiset pennut (T-pentue) ovat olleet oikein kivoja tapauksia, joten Killer-Sagalle uskalsin lähteä miettimään toisiakin - eikä Sagan omistajakaan vastustellut yhtään (en ainakaan muista ). Ajoitusta pompoteltiin syksy 2007 ja kevät 2008 välillä. Lopulta ajoitus valittiin aiemman aikataulun mukaiseksi, jos sulhon lonkat vain saataisiin tarpeeksi nopsaan selville.

7.8.

Klo 9 soittivat kennelliitosta ja sain Saken lonkkatuloksen. Sagan proget oli jo ohittaneet parhaat päivät, joten onnistuminen ei ollut varmaa. Eipä siis kuin reippaasti matkattiin kohti Äänekoskea, niin saatiin edes toivotut vanhemmatkin näkemään toisensa. Menihän siinä tovi Sakella astumisen onnistumisessa, mutta onnistui se oikea reikä löytymään. Lähes 30 asteen helle ei liiemmin auttanut asiassa. Saga oli onneksi koko ajan innokas hommaan ja Sakella tekniikka kunnossa ensi hetkestä alkaen.

8.8.

Saga alkoi aamusella ärhentelemään Rikulle kotosalla, joten uusinnan onnistuminen ei ollut enää varmaa. Saga kuitenkin innostui Sakesta heti ja todella lyhyen esipainin jälkeen koirat olivatkin jo kiinni.

6.9.

Saga käväisi ultrassa ja näyttäisi tulevan useampi pentu.

4.10.

Illalla ruoka maistui vielä erittäin hyvin. Sagan lämpö laski hyvissä ajoin. Illalla piti alkaa pentulaatikkoa laittamaan käyttövalmiiksi ja Saga rupesikin siellä heti innokkaasti sisustamaan, kun sai lootan omaan käyttöönsä. Pentulaatikko tuntuu hyvin mieluisalle pesäpaikalle.

5.10.


Yöllä oli Sagalla jo kiire ulkona, kun oli jättänyt sopivien pesäpaikkojen etsimisen tekemättä. Yön aikana teki paljon pieniä kasoja. Lämpö oli vielä aamupäivän alhainen ja ulkona käydessä portaiden alunen tuntui kelpaavan jo hyvin pesäksi. Sisällä pentulaatikon pehmikkeet saivat kovaa kuritusta. Päivä ja ilta sujuvat rauhallisesti.

6.10.

Vuorokauden vaihtuminen sujui runsaamman läähättelyn säestyksellä ja Saga teki pentulaatikon sanomalehdistä rajusti silppua.

klo 00.05
Vedet tuli ja paperisilpun määrä alkoi rajusti lisääntyä. Saga keskittyi lähinnä omien jälkiensä siivoamiseen eli nuolee lootaa kuivaksi.

klo 00.20
Nyt alkaa Sagassa näkyä jo levottomuutta reilummalti. Uikutustakin kuuluu.

klo 00.50 - 1.00
Lähdin Sagan kanssa ulkoilemaan ja Saga yrittää ponnistella jo kunnollakin. Kova tarve olisi päästä portaiden alle hyvään pesään.

klo 1.15
Reilusti vesiä hulahtaa ulos.

klo 2.04
Ensimmäinen poika saapuu maailmaan (tuplat, 320g). Nopeutin pennun ulos saamista pienellä vetämisellä, että joskus saa tämän urakan loppumaankin. Lisäkalkkia olisi ollut annettavissa, mutta Saga hoiti ponnistelut hyvin ja voimat ei loppuneet kesken. Seuraavat pennut pullahtelikin ulos reippaasti.

klo 2.38
Toinen poika (tupla & kaksoiskynsi, 314g)

klo 2.56
Kolmas poika (tuplat, 313g)

klo 3.11
Pentueen ainoa tyttönen (sinkut, 281g)

Tässä välissä kerkesi jo hieman siivoilemaan ennen viimeisen tuloa. Sagan synnytyksessä pitää vain huolehtia siitä, että napanuoria ei Saga pääse riuhtomaan ihan täysillä, kun ottaa hommansa liiankin tosissaan ja vauhtia siinä riittää, joten ei kerkeä siivoilla yhtään synnytysten välillä.

klo 5.12
Neljäs poika (tupla & sinkku, 307g)

Kaikki pennut ovat kauniin mustia. Valkeaa ei paljoa ole, mutta enemmän kuin emällään (tan-merkkejäkin pennuilla). Kaikilla on rinnus valkeaa ja muutamia nilkkasukkiakin löytyy.

Vasta syntyneet

8.10.

Sain puhelun Nivalan pieneläinklinikalta (Pipetti) ja Kaisu-hoitsu (=eläinsuojeluvalvoja) kertoili, että nyt olisi 3 pentusta vailla hyvää äitiä. Omistaja ei halunnut pitää pennuista kuin yhden uroksen, joten 2 narttua ja 1 uros jäivät äidittömiksi. Onneksi edellisellä viikolla syntyneitä 7 pentua ei tarvinnut hakea, kun niiden omistaja suostui pitämään pentuja emällään pidemmän aikaa. Käväisin sitten hakemassa 3 tänään syntynyttä Pipetistä ja kotona tyrkkäsin ne suorilta Sagan lootaan. Saga alkoi huoltamaan uusia pentujaan hienosti. Pennut kuuluvat paikalliselle eläinsuojeluyhdistykselle: Ylivieskan seudun eläinsuojeluyhdistys.

18.10.

Tänään huomasin, että ensimmäiset ovat jo aukaisseet silmänsä.

22.11.

Saga sai pari kultaista ajokoiraakin pentuaitaukseensa ja hyvin niidenkin kanssa aika sujui.