U-pentue

s. 12.10.2004

3 urosta: Ulrik Eyfason, Undri Eilifur ja Uni Eyfason
3 narttua: Úlfdís Eisa, Ulla Ödudottir ja Unnusta
1 vrk vanhoja

LP1 Oskadraumur Ern Eyfi
A-lonkat, silmät ok
eyfi keväällä 2004
Framis Lagsi A2
Tjaldur A2
Tinna A2
DKAGCH DKLPCH LP1 LP2 LP3 Surtseys Oska Obba B1 (silmät ok)
MULTI CH Skovridergaardens Landi B1 (silmät ok)
Surtseys Lipurtau B2
Ada van het Reutse Veld
A-lonkat, 0-kyynärpäät, 0-polvet, kilpirauhaset, sydän ja silmät ok. Lte1 (+170lk)
5/03
Aurin fra Bjarkarlundi A2 (silmät ok)
MULTI CH Skovridergaardens Landi B1 (silmät ok)
Fina fra Thyturstadir B2 (silmät ok)
Lara van het Reutse Veld B1 (silmät ok)
Jaki fra Thyturstadir B2 (silmät ok)
Rakel B (silmät ok)

13.8.

Adan keinosiemennyksen ajankohdaksi valikoitui lopulta hyvin lupaava päivä eli perjantai 13. Uroksen sperma kuitenkin saapui hengissä Tanskasta ja vaikka siemennys meni työajan päättymisen jälkeiselle ajalle, niin löytyipä siihen kuitenkin kunnon lääkärikin, joka hoiti siemenet Adaan. Keinosiemennyksen hoiti virka-ajan ulkopuolella Mäntsälän eläinlääkäriaseman Merja Dahlbom (lisääntymistieteen erikoiseläinlääkäri), jota oli suositeltu Sipoon eläinlääkäriasemalta.

15.9.

Ada kävi ultrassa ja pentuja havaittiin ainakin kolme, mutta saattaa tulla tuplastikin (eläinlääkärin mielipide, kun ei katsonut kovin tarkkaan).

Ada 10.10.2004
Ada paria päivää ennen synnytystä.

11.10. klo 17

Tulin töistä ja mittasin, että Adalla on lämpö laskussa. Kuulemma oli jo alkanut ulkosalla etsimään sopivaa pesäluolaa.

klo 21

Ada alkoi hieman täristä muttei mitenkään selkeästi kuitenkaan. Ulkosalla hakeutui vain portaiden alle eikä suostunut paljon muuta tekemään. Suostui kuitenkin tulemaan sisälle ja menemään pentulaatikkoon.

12.10. klo 1.30

Ada alkoi olla hyvin levoton.

klo 3.30

Ada viettikin aikaa tästä eteenpäin vain uikuttamalla ja läähättämällä. Itse yritin torkahdellen nukkua lootan vieressä mutta meteli oli kyllä välillä liikaa edes sen yrittämiseen.

klo 6

Aluspaperi kastui Adan alta. Nyt ei Ada enää asetu pentulaatikossa makuulle vaan istuu tai seisoo - yhä karmeasti uikuttaen.

klo 7.22

Ada selvästi ponnistelee.

klo 7.40

Tulihan se pentueen isoin poika ulos asti. Poitsu (Undri) on odotetusti punainen ilman isompia merkkejä ja takajaloissa tuplakannukset  Ada hoiti siivoilun oikein reippaasti ja sain tutkiakin poitsua suht pian.

klo 7.51

Ada aloitti hyvällä tahdilla ja toinen poika (Ulrik) pullahti maailmaan jo ilman isompia ponnisteluja. Tällä kertaa oli lähes ensimmäisen pojan kanssa identtinen poika mutta vain pienempi.

klo 8.46

Pitäähän sitä pojille oikeaa seuraakin saada, joten Ada tekaisi tyttösen (Ulla) tasapainoksi - pentueen toiseksi isoin. Tämäkin punainen hyvin vähäisin merkein ja tuplat takana.

klo 9.00

Ja tasaisuus tuntuu olevan Adasta hyvä asia eli toinen tyttö (Ulfdis) ilmestyi - jälleen hyvin samanlainen kuin edeltäjäkin.

Tässä välissä olin jo hyvin tyytyväinen, kun keinosiementämällä sain näin hirmuisen lauman. Onneksi en siivonnut pentulaatikkoa.

klo 9.37

Pentueen pienin otus (Uni) näki päivänvalon. Pentu oli uros ja tällä kertaa siinä oli jo hieman eroa edellisiin: takana oli ykköset tuplakynsin. Muuten linja säilyi.

Nyt en enää odottanut mitään vaan aloitin siivoilut. Mutta Ada kuitenkin päätti vielä jatkaa yhdellä, kun nämä neljä viimeisintä oli olleet jo niin helppoja.

klo 11.08

Kolmas tyttö (Unnusta) syntyi pieninpänä. Tyyli oli kuten pentueen enemmistö eli punainen, hyvin vähäisin merkein ja tuplat takana. Tyttö oli kuitenkin hyvin heikko ja sain sitä tovin elvytelläkin, kun Ada sen oli ensin putsannut. Tyttönen kuitenkin selvisi vähitellen lauman tasavertaiseksi jäseneksi.

Pentueessa on yksi ongelma: miten nämä pennut erottaa toisistaan??

22.10.

Uni päätti ottaa hiukan muiden etumatkaa kiinni ja aukaisi jo toisen silmänsä.

24.10.

Unnusta aukaisi silmiään seuraavaksi ja Ulla heti perään myös. Illalla Undri ja Ulfdis saivat silmät auki ja Ulrik ei myöskään enää halunnut pitää silmiään ummessa.