FI MVA Aitiorannan Öggva-Aska
(aalto tuhka)
ER17176/02
A-lonkat, 0-kyynärpäät, 0-polvet, sydän ok, kilpirauhaset ok ja silmät ok

s.1.3.2002 -  k. 13.4.2018

Saga muutti Espooseen shetlanninlammaskoiran (Viivi 13v) kaveriksi. Viivi kerkesi juuri aloittamaan Sagan koulutuksen talon tavoille, kun sen oma aika loppui. Onneksi naapuristosta löytyi Sagalle muita kiusattavia. Sittemmin Sagan emäntä totesi, ettei Espoo ole oikea paikka rasavillille otukselle ja Saga muutti emännän kanssa omaan taloon Siuntioon. Saga oli hyvin sosiaalinen ja halusi tervehtiä kaikki ihmisetkin lenkkien aikana. Saga oli erittäin energinen paimentyttö eikä turhan pehmeä, joten tehokoulutus oli aina käynnissä. Sagan emäntä oli jo aikeissa leikkauttaa Sagan mutta kerkesin onneksi ensin tiedustelemaan voisinko pennuttaa Sagan vaikka se olikin värivirheellinen (tan-merkit puuttuvat). Sagan sulhon piti olla tan-merkein oleva musta, mutta lopulta sulhon tärkeimmäksi piirteeksi haluttiin rauhallisuutta. Sagan T-pentue syntyi 10.7.2005 ja sen pentueen Telma muutti äidin iloksi kotiin. Saga oli luonnetestattu. Kun ensimmäiset pennut eivät saanet pintaansa mustaa, niin Sagasta tuli uudelleen äiti lokakuussa 2007 (O-pentue) ja tällä kertaa sulho oli musta tan-merkein. 8v iän lähestyessä alkoi Saga jo pikkuhiljaa karistamaan harteiltaan ikuisen pennun leimaa ja kuulo alkoi pikkuhiljaa löytymään. 10v ei ollut vielä ikä eikä mikään, kun näyttelyissä meno oli entisenlaista - Saga oli aivan ihana :)

4/06
4/06
Saga 7/03saga 4kk
saga alle 2kkSaga vajaa 4vk

Näyttelyt

Yppäri 29.8.2015, Hannu Talvi, VET ERI2 SA PN4
13-vuotias hienossa kunnossa säilynyt. Mittasuhteiltaan oikea. Ihannekoko. Hyvä piirteinen pää. Hieman pyöreyttä rungossa. Hyvä selkälinja. Hyvät eturaajat. Jo pehmeyttä takaraajoissa ja hieman pehmeä turkki. Miellyttävä rauhallinen luonne.
Seinäjoki 22.8.2015, Kirsi Honkanen, VET EH4
Ikäänsä (13v) erinomaisessa kunnossa. Vahva pää. Hyvä ilme. Hyvät korvat ja kaula. Edelleen tiivis selkä. Hieman matala-asentoinen häntä. Hyvä eturinta, täyteläinen rintakehä. Hyvä raajaluusto, riittävät kulmaukset. Yksöiskannukset. Liikkuu edelleen hyvällä askelpituudella. Hyvä karvapeite. Rauhallinen käytös.
Isokyrö 15.8.2015, Pekka Teini, VET EH3
13-vuotias veteraani, jolla lyhyehköt mittasuhteet ja hieman avoimet kulmaukset. Hieman jo pehmeä selkä. Turkissa oikea laatu. Pitkä askel.
K
okkola erikoisnäyttely 7.6.2014, Susanne Wendell, VET EH
Hyväntyyppinen miltei täysin musta koira, jolta puuttuu tan-merkit. Hyvät mittasuhteet. Oikeanmuotoinen kevytpiirteinen pää. Hyvät tummat silmät. Hyvä ylälinja ja kiinteä selkä. Hyvä runko. Oikeat kulmaukset ja raajojen luuston vahvuus. Yhdet kannukset takaraajoissa. Ikäänsä nähden erinomaisessa kunnossa ja liikkuu hyvin.
Heinola erikoisnäyttely 15.9.2012, Pekka Teini, VET EH4
Mittasuhteiltaan oikea, hieman kevytpäinen, hyvin kulmautunut narttu. Sievä pää. Hyvä etuosa. Takaosa jo hieman kuivahtanut. Hyvä karkea turkki. Hyvä käytös.
Tuuri 10.6.2012, Mari Lackman, VET ERI1 SA PN1 SERT ROP-VET VSP >FI MVA
10-vuotias. Musta vähäisin vaalein merkein. Ihannekoko ja mittasuhteet. Hyvä pään sivuprofiili, hieman kookkaat korvat. Hyvin kulmautuneet oikean asentoiset raajat, joissa kokoon sopiva vahvuus. Selässä pehmeyttä liikkeessä. Hyvä häntä. Liikkuu erinomaisella askelpituudella. Sangen hyvä karvanlaatu, mutta tänään kesäturkki. Pirteäilmeinen veteraani.
Kouvola 21.8.2010, Janusz Opara, Puola, VET EH1
Pieni pää. Puuttuu ilmettä. Pehmeä ylälinja. Riittävät kulmaukset. Liikkuu aika hyvin, mutta ahtaasti takaa. Oikea turkin laatu.
Orivesi 12.6.2010, Sergio Pizzorno, Uruguay, VET ERI1 PN1 SERT VSP ROP-VET
Erinomainen koko, tyyppi ja mittasuhteet. Erinomaiset pää, kallo ja kuono. Erinomaiset korvat, silmät hieman pyöreät ja ulkonevat. Erinomaiset kaula, ylälinja ja alalinja. Erinomainen etu- ja takaosa. Erinomaiset turkki, liikkeet ja temperamentti.
Ylivieska 2.7.2006, Javier Sanches (ESP): AVO ERI1 PN1 SERT VSP
Erittäin hyvä narttu. Lyhyt turkki. Hyvä koko ja mittasuhteet nartulle. Temperamentikas. Hyvä pää, ilme ja korvat. Yleiskuva on erinomainen. Kun liikkuu kunnolla, erinomainen liike.
Karjaa 4.7.2004, Maija Mäkinen: AVO H
2v feminiininen narttu, jolla hyvät rungon mittasuhteet ja seistessä kaunis ylälinja. Hyvä pää, korvat, silmät ja purenta. Hyvä kaula ja rintakehä. Hieman tukevassa kunnossa. Tasapainoisesti kulmautunut. Sopiva raajaluusto. Takana yksinkertaiset kannukset. Karva voisi olla karheampaa. Musta koira, jolla valkoista vain etukäpälissä, ruskeat merkit puuttuvat. Hyvät liikkeet. Hyvä häntä. Kiltti mutta ujostelee hieman.
Haukipudas 6.6.2004, Paavo Mattila: AVO H
Raisusti esiintyvä nuori narttu. Sopivan vahva runko. Hyvät raajat. Turkkia saisi olla enemmän. Hyvä häntä. Kevyet liikkeet.
Hattula 19.7.2003, Hans-Åke Sperne (S): NUO 0
"Islannissa menisi juuri islanninkoirasta mutta Norjassa vain mustasta norjanhirvikoirasta."
Nuori narttu, jolla aivan liian heikko tyyppileima. Hyvä kroppa ikäisekseen, mutta liian heikko luusto ja huono esiintuleva ilmaus. Ilman pigmenttiä ja silmien väri pitäisi kasvaa korviin. Pitäisi olla enemmän tan-merkkejä ja valkoisia merkkejä. Ravaa lyhyin askelin erityisesti takaa, haluaa mieluummin laukata.
Espoo 2.11.2002, Colin Smith (GBR): PEN 1 KP ROP
Hyvän kokoinen nuori narttu. Hyvät rungon mittasuhteet. Riittävän vahva luusto raajoissa. Aika hyvä pää. Purenta on hyvä. Korvat hyvin asettuneet. Kulmaukset ok. Saisi liikkua paremmin.