V-pentue

synt.6.6.2003

2 urosta: Vili Vilberg ja Vobodi Tryggs
3 narttua: Vanadis, Venus Evudottir ja Von Engilfrid
7vk

INT&FIN MVA V-03 Tunturiketun Tryggur
B-lonkat, 0-kyynärpäät, 0-polvet, sydän ja silmät ok. Lte1 (+142lv)
Topi
S UCH Kersins-Tappi
*-lonkat, 0-kyynärpäät&polvet, silmät ok
Prins *
Tofta-Doppa *
FIN MVA Tunturiketun Asta-Sollilja
B-lonkat, silmät ok. Lte1 (+220lv)
FIN MVA V93 Landi Barki B1
FIN MVA Moska A1
Eva vom Pöttgesberg
C-lonkat, 0-kyynärpäät, 0-polvet, kilpirauhaset, sydän ja silmät ok. Lte0 (+59lk)
Eva
Smari
B1-lonkat, silmät ok
Ýrar-Akkur * (silmät ok)
Snoppa
Diana fra Thyturstadir
A-lonkat, silmät ok
Farandi B1 (silmät ok)
Edda fra Thyturstadir B1 (silmät ok)

Pentujen syntymä:

Ultrassa oli havaittu kolme pentua.

5.6. päivä
Eva alkoi lievän läähättelyn. Lämpö ei ollut alhaalla missään vaiheessa.

6.6. klo 9-10
Evan rakon toiminta oli muuttunut yöllä heikoksi. Pikkuisia liruja päästeli sisälle. Maha oli myös hivenen sekaisin ja senhän huomasi niistä lusikallisista mitä oli myös lattialle ähkittynä. Käytin Evan ulkona ja sieltähän tuli taas liruja sekä lusikallisia.

klo 10
Mittasin Evan lämmön ja havaitsin sen olevan korkeampi kuin koskaan viikon aikana ja tein kerrankin oikean päätelmän: olin menettänyt lämmön laskun ihan kokonaan. Sijasin Evalle pedin valmiiksi sen tulevalle pentumispaikalle. Eva suostui menemään sinne – varsinkin kun aitasin sen riittävän korkealla aidalla, ettei sieltä voinut karata. Istahdin sitten katsomaan aamupostejani netistä. Evan peti oli ihan selkäni takana parin metrin päässä. Pedin suunnalta kuului vain hirmuinen läähätys.

klo 10.42
Vilkaisin Evan suuntaan ja huomaan, että sehän jo sai ulos ensimmäisen vauvan! Mokoma ei edes pitänyt hirmuista showta (mihin olen kerinnyt jo tottumaan) siitä pennun ponnistamisesta. Eva ei ollut ihan yhtä tehokas putsaamaan pentua kuin Assa mutta sai siltä kuitenkin jotain kalvoja poistettua, jotta pääsin tutkimaan mitä sieltä tuli. Ensimmäinen pentu oli punainen uros, "Jätti". Jätti on väriltään haalean oranssinpunainen, musta maski ja mustat jalat – pienet valkoiset varpaankärjet.

klo 10.47
Eva putsaili alapäätään hivenen tarmokkaammin ja itsekin satuin sitten Jättiä tutkaillessani sinne vilkaisemaan niin siellähän olikin jo toinen pentu. "Rääpäle" oli tumman sävyinen punainen narttu, jolla on piirto + puolikas kauluri ja edessä on polvisukat sekä valkea maha & rinnus.

Ensimmäiseksi syntyi pesueen isoin ja heti perään pentueen pienin. Kokoeroa oli vaatimaton 135g, mikä on näin pienillä valtava ero koossa. Eva oli koko ajan äärettömän rauhallinen eikä sen suhteen osannut enää ennustella onko tulossa enemmänkin.

klo 11.33
Näkyi taas liikettä Evan alla. Sinne oli tupsahtanut taas uusi pentu ilman varoitteluja. Nyt tuli vaalea narttu "Tuhkis II": vaalea mustalla maskilla, rinnus valkoinen, joka varvas valkoinen ja yksi nilkkasukka edessä.

Evassa ei selkeästikään ole samaa tarmoa kuin Assalla eli pentujen putsaus ei ole kovin kiireinen asia ollenkaan. Jälkeisten syöntikään ei tule hotkimalla vaan siinähän minäkin kerkesin niitä ihmettelemään. Evan tahti oli sen verran rauhaisaa, että siirryin posteja lukemaan, kun se jäi kesken aamulla.

klo 12.16
Vilkasin taakseni ja taas näkyi liikettä Evan alta. Sinne oli tupsahtanut pentueen erikoisimman värinen otus "Tappi", jota olisin innolla halunnut tutkia mutta Eva oli niin hidas, että sen käsiin saanti kesti kauan.

klo 12.25
Sain Tapin käsiini niin johan sieltä näkyi uusikin vauva tupsahtaneen maailmaan. Nyt tutkin kuitenkin ensin Tappia (nimetty isänisän mukaan värien yhteneväisyyden takia). Se oli narttu, jolla on isoja vaaleita täpliä turkissaan. Tapilla on myös erittäin kaunis naaman väritys, kun värit menevät symmetrisesti naamassa peittäen silmien ympärystän eli selvä piirto ja kauluri löytyy. Tapilla on valkoiset jalat.

Ennen kuin kerkesin tutkimaan uusinta tulokasta minua häiriköitiin puhelimella, joten meinasi jäädä viimeinen kunnolla tutkimatta. Se oli uros: tummanpunainen, pieni täplä otsassa, niskassa pienehkö kaulurin tynkä ja jaloissa nilkkasukat muista paitsi toisessa etujalassa on polvisukka, valkoinen rinnus + maha.


2.7.
Annoin pennuille ekaa kertaa lisäruokaa ihmeteltäväksi. Suurin osa maisteli sitä ja jopa alkoi innoissaan litkimäänkin. Evaa selvästi etoo jo pentujen ulosteet. Pissit se nuolee vielä mutta kakkelit jää monesti popsimatta. Vein tänään kaikki pennut ulos yhteiseen aitaukseen. Pennut eivät sekoittuneet vaikka Assa saikin yhdeksän pentua yrittämään maitoa kahdeksasta hanastaan.

3.7.
Kaikki pennut hotkivat lisäruokaa, kuin eivät ennen olisi ruokaa saaneet.